Events


4 november – 23 december tentoonstelling ‘Met Open Blik’

Van 4 november tot en met 23 december 2018 loopt de tentoonstelling ‘Met Open Blik’ in het Diocesaan Dienstencentrum Groenhove, Bosdreef 5, 8820 Torhout. Aan de basis van deze tentoonstelling ligt een wedstrijd ingericht door Fedos, de Vriendenkring Kunst Houtland en Kunstkring Lamme Goedzak Oostkamp. Het thema is gelinkt aan de herdenking van het einde van WOI: hoe kijken we met open blik naar de toekomst met wat we geleerd hebben uit het verleden.

Twee van mijn werken werden geselecteerd voor de wedstrijd en de tentoonstelling: ‘Van loopgraven naar ploegvoren’ en ‘Turn my sorrow into gold’.

De tentoonstelling is alle dagen vrij toegankelijk van 11 tot 17.30 uur. Er is parkeergelegenheid, een restaurant en een cafetaria in het dienstencentrum (http://www.groenhove.net).

‘Van loopgraven naar ploegvoren’ Een tijdslijn loopt van verleden naar heden en toekomst: van de puntige loopgraven met hun bloedsporen, naar de stukjes klaprozen die ons daaraan herinneren in het heden, tot de gouden toekomst van het graan op de vruchtbare akkers met glooiende ploegvoren.

 

‘Turn my sorrow into gold’ We blijven het verleden (zwarte wol, zijde, kant, leer,…) met zijn immense verdriet herinneren, maar hopen toch op een gouden toekomst (goudlamé stof). De titel is geïnspireerd op een lied van zangeres Adèle.

 

Eerste solotentoonstelling ‘Natuur in Textiel’ Molsbroek Lokeren

Van 16 september tot 28 oktober 2018 vond mijn eerste solotentoonstelling ‘Natuur in Textiel’ plaats in het bezoekerscentrum van natuurreservaat het Molsbroek, Molsbergenstraat 1 in Lokeren. Heel wat bezoekers (her)ontdekten zo niet alleen textielkunst, maar ook de prachtige natuur in het Molsbroek. Van de verkoop van de werken gaat 10% naar vzw Durme.

 

 

 

18 augustus 2018 Ambachtelijk Weekend Wolboerderij Blij Bezuiden

In het kader van het Ambachtelijk Weekend toonde ik dit jaar op zaterdag 18 augustus mijn textielkunst in Nederland op de Wolboerderij Blij Bezuiden in Koewacht.

 

1 juli 2018 Kunst op het Perron te Stekene

Kunstenaarsvereniging Artificium organiseerde op zondag 1 juli voor de zevende maal ‘Kunst op het Perron’ aan het Ontmoetingscentrum De Statie, Spoorwegwegel 1 in Stekene. Op de kunst- en ambachtenmarkt had ik een stand met mijn textielkunst en in de namiddag speelden Leo en Jean hun nieuw muziekprogramma ‘Luchtige Liedjes’ met eigen Nederlandstalige nummers.

 

21 mei 2018 Kunstmarkt Mariekerke

Op Pinkstermaandag 21 mei toonde ik mijn kleinere werken op de kunstmarkt in Mariekerke tijdens het drukbezochte Palingfestival.

 

 

26 april tot 30 mei 2018 Tentoonstelling in Plantentuin Meise
In de Plantentuin in Meise vond de tentoonstelling ‘Natura Artis Magistra’ plaats. Aan de basis van deze tentoonstelling lag een wedstrijd ingericht door Fedos voor kunstenaars 50+. Aan de wedstrijd deden 200 kunstenaars mee met ruim 800 werken. De jury selecteerde hieruit 200 werken van 65 kunstenaars. Mijn textielkunstwerk ‘Zonnewende’ haalde de selectie! De tentoonstelling was opgesteld in het sfeervol kader van het kasteel van Bouchout in het prachtige park van de Plantentuin.

 

 

17 december 2017 Alternatieve Kersthappening Eksaarde
Op zondag 17 december 2017 hield de vzw Gezôarse Feesten hun jaarlijkse drukbezochte alternatieve Kersthappening/Kerstmarkt in Eksaarde (Lokeren). Op deze (h)eerlijke succesvolle kerstmarkt treden enkel creatievelingen naar buiten met hun eigen kunstwerken. Ook natuurverenigingen, vredelievende en milieuvriendelijke organisaties doen mee. De hele dag waren er ook optredens en activiteiten ten bate van Music for LIfe. Ik had een stand in Het Uilennestje met ingekaderde werkjes textielkunst.

 

 

2 tot en met 10 december  2017 najaarstentoonstelling OC De Statie Stekene
Ik toonde enkele nieuwe werken tijdens de najaarstentoonstelling van de kunstenaarsvereniging ARTificium vzw in Ontmoetingscentrum De Statie in Stekene. Tijdens de vernissage speelde het gitaristenduo Leo en Jean drie nummers uit hun programma ‘Luchtige Liedjes’.

 

 

8 tot en met 29 oktober 2017 ART-MIX tentoonstelling Gemeentemuseum Temse
ARTificium vzw organiseerde een multidisciplinaire groepstentoonstelling in het Gemeentemuseum, Kasteelstraat 16 te Temse. Ik nam hieraan deel met zes werken textielkunst. 

6 augustus 2017 Kunst Montmartre in Hof ter Saksen
Op zondag 6 augustus stond ik met een stand op het Kunst Montmartre festival in het park van Hof ter Saksen te Beveren. Een mooie dag!

 

 

24 juni 2017 Kunst op het Perron in Stekene
Op 24 en 25 juni organiseerde kunstenaarsvereniging ARTificium voor de zesde keer ‘Kunst op het Perron’, een tweedaags multidisciplinair openlucht kunstenfestival op de Spoorzate, achter OC De Statie in Stekene. Op zaterdag stelde ik enkele textielwerken tentoon; Leo Elsen en Jean Wauters traden op tijdens het vrij podium.

 

 

Textiel Festival in en rond de Weerribben (Nederland – N.W. Overijssel)
9, 10 en 11 juni 2017 werd het 3 dagen genieten van mooi textielwerk: een exposantenroute langs verschillende locaties in en rondom Oldemarkt, een markt met 100 kramen rondom het Marktplein, een modeshow, workshops,… Kortom, veel spektakel op het gebied van quilten, vilten, breien, haken, borduren, weven, spinnen en een mix daarvan. Ik vertegenwoordigde Vlaanderen en exposeerde enkele werken in de Landwinkel Waterbuffelfarm in Oldemarkt. Ruim 300 geïnteresseerden bezochten tijdens het festival deze locatie, een succes!

 

 

Groepstentoonstelling Dacca-loft
In april-mei 2016 vond er in het kader van de Week van de Amateurskunsten een groepstentoonstelling plaats in de Dacca-loft te Temse. Ik nam hieraan deel met zes textielwerken. Klik op deze link voor een korte fotomontage van de voorbereidingen en de vernissage: groepstentoonstelling Dacca loft 2016