Agenda

Expo Textiele Kunst Gallery Nanda van 21 januari tot 24 maart 2024

In Gallery Nanda te Lokeren liep een tentoonstelling van mijn textiele kunst van 21 januari tot 24 maart 2024. Gallery Nanda is open op zondagen van 14 tot 19 uur. Het is een heel gezellige plek, met een huiselijke sfeer en je kan er zelfs iets lekkers eten en drinken. Gallery Nanda, Drongenstraat 50, 9160 Zeveneken (Lokeren). www. gallerynanda.com


n de expositieruimte van het bezoekerscentrum van het Arboretum te Kalmthout werden mijn textielwerken tentoongesteld: grote en kleine werken, maar ook nog niet tentoongestelde recente composities en installaties mixed media textile art. Veel positieve reacti

 ‘Natuur in Textiel’ in Arboretum Kalmthout van 7 januari tot 26 februari 2023
In de expositieruimte van het bezoekerscentrum van het Arboretum te Kalmthout werden mijn textielwerken tentoongesteld: grote en kleine werken, maar ook nog niet tentoongestelde recente composities en installaties mixed media textile art. Veel positieve reacties in het gastenboek, dankjewel!


wzc Maria Boodschap in Niel van december 2019 tot januari 2020

Zowel mijn grote als mijn kleine textielwerken werden in december en januari tentoongesteld in het woonzorgcentrum Maria Boodschap, Broeklei 1 te 2845 Niel.


WZC Vander Stokken in Pepingen van mei tot oktober 2019
Fedos (Federatie van Onafhankelijke Senioren) organiseerde een groepstentoonstelling in het Woonzorgcentrum Henri Vander Stokken in Pepingen van half mei tot half oktober 2019. Naast negen werken van mijn textielkunst was er werk te zien van Liliane De Baene, Lydia Bekaert, Ines Van Thurenhout, Antoine Leonard, Fons Vandergraesen en Jan Wellens. Het WZC is landelijk gelegen met een moderne architectuur. Het is fijn voor bewoners, bezoekers en personeel dat de ruime witte gangen permanent dienen als expositieruimte voor kunst van uiteenlopende genres.


Kunstenaars voor Vrede in Ruddervoorde vanaf mei 2019
In het Kunst- en Iconencentrum van Liliane De Baene is vanaf mei de groepstentoonstelling ‘Kunstenaars voor Vrede’ te bezichtigen. De organisatie gebeurde in samenwerking met Kunstkring Lamme Goedzak en Vriendenkring Kunst Houtland. Initiatiefneemster Liliane De Baene richtte in haar unieke Iconencentrum een aparte ruimte in voor werk rond dit thema van enkele kunstenaars met diverse disciplines. Mijn textielwerk ‘Van loopgraven naar ploegvoren’, dat ik maakte voor de herdenking van WOI, past daar bij. Adres: Hogestraat 31, 8020 Ruddervoorde. Te bezoeken op afspraak, met aantrekkelijke formules voor groepen: liliane.de.baene@hotmail.com.


Kasteel Rivierenhof van 24 juli tot en met 4 augustus 2019
Artificium vzw, kunstenaarsvereniging uit Stekene, hield van 24 juli tot 4 augustus 2019 een groepstentoonstelling in het kasteel van het provinciaal domein Rivierenhof aan de Turnhoutsebaan te Deurne, Antwerpen. 16 kunstenaars met uiteenlopende disciplines deden mee. Van mijn eigentijdse textielkunst waren 5 grotere werken te zien.


 Kunstgalerie Hulst van 4 tot 26 mei 2019
In Hulst liep van zaterdag 4 tot en met zondag 26 mei de 17’de editie van het evenement Kunstgalerie: een wandelroute langs 28 etalages waarin een kunstwerk wordt tentoongesteld. Mijn textielwerk ‘Let the sunshine in’ werd geselecteerd door de jury en hing in de etalage van Drukkerij Druwa op het Godsplein 14.


‘Maak Kant’ Erfgoeddag 28 april 2019
De Erfgoeddag 2019 had als thema ‘Hoe maakt u het?’ De vzw Kant in Vlaanderen richtte in het kader daarvan een groepstentoonstelling in: ‘Maak Kant’. Een 60-tal kunstenaars deden mee met een kunstwerk waarin kant werd verwerkt. In de Sint-Catharinakerk in het mooie Begijnhof in Diest hingen 2 werken textielkunst van mij: ‘Because the Night’ en ‘Sometimes it snows in April’.


Galerie ‘De Kunstbank’
In Hulst opende eind december 2018 een pop-up kunstgalerij op de Grote Markt. Galerie De Kunstbank betrekt een leegstaand pand van de ABN Amrobank, vandaar de naam. Van half januari tot half maart 2019 kon ik daar werken exposeren. De initiatiefnemers streven naar een laagdrempelig en betaalbaar aanbod van diverse kunstdisciplines.
Openingsuren De Kunstbank: woensdag 12-17 uur, zaterdag 12-17 uur, zondag 13.30-17.30 uur.
Adres: Grote Markt 8, recht tegenover restaurant De Korenbeurs (een aanrader voor lunches!)
Zie ook: www.facebook.com/Galerie-De-Kunstbank


Tentoonstelling ‘Met Open Blik’
In november en december 2018 liep de tentoonstelling ‘Met Open Blik’ in het Diocesaan Dienstencentrum Groenhove te Torhout. Aan de basis van deze tentoonstelling lag een wedstrijd ingericht door Fedos, de Vriendenkring Kunst Houtland en Kunstkring Lamme Goedzak Oostkamp. Het thema was gelinkt aan de herdenking van het einde van WOI: hoe kijken we met open blik naar de toekomst met wat we geleerd hebben uit het verleden.
Twee van mijn werken werden geselecteerd voor de wedstrijd en de tentoonstelling: ‘Van loopgraven naar ploegvoren’ en ‘Turn my sorrow into gold’.

‘Van loopgraven naar ploegvoren’ Een tijdslijn loopt van verleden naar heden en toekomst: van de puntige loopgraven met hun bloedsporen, naar de stukjes klaprozen die ons daaraan herinneren in het heden, tot de gouden toekomst van het graan op de vruchtbare akkers met glooiende ploegvoren.

‘Turn my sorrow into gold’ We blijven het verleden (zwarte wol, zijde, kant, leer,…) met zijn immense verdriet herinneren, maar hopen toch op een gouden toekomst (goudlamé stof). De titel is geïnspireerd op een lied van zangeres Adèle.


Solotentoonstelling ‘Natuur in Textiel’
In september en oktober 2018 vond mijn eerste solotentoonstelling ‘Natuur in Textiel’ plaats in het bezoekerscentrum van natuurreservaat het Molsbroek te Lokeren. Heel wat bezoekers (her)ontdekten zo niet alleen textielkunst, maar ook de prachtige natuur in het Molsbroek. Van de verkoop van de werken ging 10% naar vzw Durme.


Tentoonstelling ‘Natura Artis Magistra’ in Plantentuin Meise
In de Plantentuin in Meise vond de tentoonstelling ‘Natura Artis Magistra’ plaats in mei 2018. Aan de basis van deze tentoonstelling lag een wedstrijd ingericht door Fedos voor kunstenaars 50+. Aan de wedstrijd deden 200 kunstenaars mee met ruim 800 werken. De jury selecteerde hieruit 200 werken van 65 kunstenaars. Mijn textielkunstwerk ‘Zonnewende’ haalde de selectie! De tentoonstelling was opgesteld in het sfeervol kader van het kasteel van Bouchout in het prachtige park van de Plantentuin.


Najaarstentoonstelling Artificium te Stekene
Ik toonde enkele nieuwe werken tijdens de najaarstentoonstelling van de kunstenaarsvereniging ARTificium vzw in december 2017 in Ontmoetingscentrum De Statie in Stekene. Tijdens de vernissage speelde het gitaristenduo Leo en Jean drie nummers uit hun programma ‘Luchtige Liedjes’.


ART-MIX tentoonstelling Gemeentemuseum Temse
In oktober 2017 organiseerde de vzw ARTificium een multidisciplinaire groepstentoonstelling in het Gemeentemuseum te Temse. Ik nam hieraan deel met zes werken textielkunst.


 

Textiel Festival in en rond de Weerribben (Nederland – N.W. Overijssel)
9, 10 en 11 juni 2017 werd het 3 dagen genieten van mooi textielwerk: een exposantenroute langs verschillende locaties in en rondom Oldemarkt, een markt met 100 kramen rondom het Marktplein, een modeshow, workshops,… Kortom, veel spektakel op het gebied van quilten, vilten, breien, haken, borduren, weven, spinnen en een mix daarvan. Ik vertegenwoordigde Vlaanderen en exposeerde enkele werken in de Landwinkel Waterbuffelfarm in Oldemarkt. Ruim 300 geïnteresseerden bezochten tijdens het festival deze locatie!


Groepstentoonstelling Dacca-loft
In april-mei 2016 vond er in het kader van de Week van de Amateurskunsten een groepstentoonstelling plaats in de Dacca-loft te Temse. Ik nam hieraan deel met zes textielwerken. Klik op deze link voor een korte fotomontage van de voorbereidingen en de vernissage: groepstentoonstelling Dacca loft 2016