Events

‘Maak Kant’ Erfgoeddag 28 april 2019
De Erfgoeddag 2019 heeft als thema ‘Hoe maakt u het?’ De vzw Kant in Vlaanderen richt in het kader daarvan een groepstentoonstelling in: ‘Maak Kant’. Een 60-tal kunstenaars doen mee met een kunstwerk waarin kant werd verwerkt. Van mij hangt er zeker 1, misschien wel 2 werken. De tentoonstelling is te bezichtigen van 20 tot 28 april van 14 tot 17 uur in de Sint-Catharinakerk in het Begijnhof in Diest. In de namiddag van zondag 28 april zal ik daar ook aanwezig zijn.

 

Galerie ‘De Kunstbank’
In Hulst opende eind december 2018 een pop-up kunstgalerij op de Grote Markt. Galerie De Kunstbank betrekt een leegstaand pand van de ABN Amrobank, vandaar de naam. Van half januari tot half maart 2019 heb ik daar enkele werken kunnen exposeren. De initiatiefnemers streven naar een laagdrempelig en betaalbaar aanbod van diverse kunstdisciplines.
Openingsuren De Kunstbank: woensdag 12-17 uur, zaterdag 12-17 uur, zondag 13.30-17.30 uur.
Adres: Grote Markt 8, recht tegenover restaurant De Korenbeurs (een aanrader voor lunches!)
Zie ook: www.facebook.com/Galerie-De-Kunstbank

 

 

Tentoonstelling ‘Met Open Blik’
In november en december 2018 liep de tentoonstelling ‘Met Open Blik’ in het Diocesaan Dienstencentrum Groenhove te Torhout. Aan de basis van deze tentoonstelling lag een wedstrijd ingericht door Fedos, de Vriendenkring Kunst Houtland en Kunstkring Lamme Goedzak Oostkamp. Het thema was gelinkt aan de herdenking van het einde van WOI: hoe kijken we met open blik naar de toekomst met wat we geleerd hebben uit het verleden.
Twee van mijn werken werden geselecteerd voor de wedstrijd en de tentoonstelling: ‘Van loopgraven naar ploegvoren’ en ‘Turn my sorrow into gold’.

‘Van loopgraven naar ploegvoren’ Een tijdslijn loopt van verleden naar heden en toekomst: van de puntige loopgraven met hun bloedsporen, naar de stukjes klaprozen die ons daaraan herinneren in het heden, tot de gouden toekomst van het graan op de vruchtbare akkers met glooiende ploegvoren.

‘Turn my sorrow into gold’ We blijven het verleden (zwarte wol, zijde, kant, leer,…) met zijn immense verdriet herinneren, maar hopen toch op een gouden toekomst (goudlamé stof). De titel is geïnspireerd op een lied van zangeres Adèle.

 

 

Eerste solotentoonstelling ‘Natuur in Textiel’
In september en oktober 2018 vond mijn eerste solotentoonstelling ‘Natuur in Textiel’ plaats in het bezoekerscentrum van natuurreservaat het Molsbroek te Lokeren. Heel wat bezoekers (her)ontdekten zo niet alleen textielkunst, maar ook de prachtige natuur in het Molsbroek. Van de verkoop van de werken ging 10% naar vzw Durme.

 

 

 

 

Tentoonstelling ‘Natura Artis Magistra’ in Plantentuin Meise
In de Plantentuin in Meise vond de tentoonstelling ‘Natura Artis Magistra’ plaats in mei 2018. Aan de basis van deze tentoonstelling lag een wedstrijd ingericht door Fedos voor kunstenaars 50+. Aan de wedstrijd deden 200 kunstenaars mee met ruim 800 werken. De jury selecteerde hieruit 200 werken van 65 kunstenaars. Mijn textielkunstwerk ‘Zonnewende’ haalde de selectie! De tentoonstelling was opgesteld in het sfeervol kader van het kasteel van Bouchout in het prachtige park van de Plantentuin.

 

 

Najaarstentoonstelling Artificium te Stekene
Ik toonde enkele nieuwe werken tijdens de najaarstentoonstelling van de kunstenaarsvereniging ARTificium vzw in december 2017 in Ontmoetingscentrum De Statie in Stekene. Tijdens de vernissage speelde het gitaristenduo Leo en Jean drie nummers uit hun programma ‘Luchtige Liedjes’.

 

 

ART-MIX tentoonstelling Gemeentemuseum Temse
In oktober 2017 organiseerde de vzw ARTificium een multidisciplinaire groepstentoonstelling in het Gemeentemuseum te Temse. Ik nam hieraan deel met zes werken textielkunst.

 

 

Textiel Festival in en rond de Weerribben (Nederland – N.W. Overijssel)
9, 10 en 11 juni 2017 werd het 3 dagen genieten van mooi textielwerk: een exposantenroute langs verschillende locaties in en rondom Oldemarkt, een markt met 100 kramen rondom het Marktplein, een modeshow, workshops,… Kortom, veel spektakel op het gebied van quilten, vilten, breien, haken, borduren, weven, spinnen en een mix daarvan. Ik vertegenwoordigde Vlaanderen en exposeerde enkele werken in de Landwinkel Waterbuffelfarm in Oldemarkt. Ruim 300 geïnteresseerden bezochten tijdens het festival deze locatie!

 

Groepstentoonstelling Dacca-loft
In april-mei 2016 vond er in het kader van de Week van de Amateurskunsten een groepstentoonstelling plaats in de Dacca-loft te Temse. Ik nam hieraan deel met zes textielwerken. Klik op deze link voor een korte fotomontage van de voorbereidingen en de vernissage: groepstentoonstelling Dacca loft 2016