Textielkunst mixed media

Hidden life of a tree
wandcollage textielkunst mixed media – 80 x 60 x 21 cm.
Geïnspireerd op boeken van Peter Wohlleben en Suzanne Simard over het communicatienetwerk dat bomen ondergronds verbindt.
Gerecycleerd damastweefsel met zwart bladermotief, zwartgespoten tak met goudkleurige accenten, goudkleurig borduursel dat draden van het ‘Wood Wide Web’ evoceert.

 

Wounded tree
assemblage textielkunst mixed media – 60 x 38 x 8 cm – kan liggen of staan.
Een boom werd gewond: de boomkruin is dan misschien wel dood, maar al het leven rond de wortels gaat voort. Twee schijven gevonden populierenhout werden aan mekaar bevestigd; de scheiding daartussen werd bekleed met stof; de boomkruin rechts werd geborduurd; de wortels links zijn genaaid.
Gevonden populierenhout met schors, gerecycleerde resten van stoffen, wol, zijde, kant.


My tiny forest
installatie textielkunst mixed media – samengesteld uit 5 losse elementen –
totaal basisoppervlak 80 x 100 cm.
Geïnspireerd door het initiatief ‘How to grow a tiny forest anywhere’ van de Indiër Shubhendu Sharma, die minibossen kweekt met inheemse boomsoorten in stadstuinen.
Handgeschept papier met houtvezels als bedekking bassisoppervlak, gevonden stukken populierenhout en schors, riethalmen, beschilderde zaaddozen van papavers, gerecycleerde zijderesten, glansstoffen, organza en parels.

 

Zonnewende  (niet meer beschikbaar)
90 x 55 cm
Voor dit werk gebruikte ik o.a. hout en stenen gevonden in de natuur, aangevuld met allerlei hergebruikte textiele materialen. Na voltooiing gaf ik het volledig werk gedurende een seizoen terug aan de natuur, zodat die voor een tweede maal haar bijdrage kon leveren aan deze creatie. Loshangende linten en organza stroken maken het spel van de wind zichtbaar. Dit werk is dan ook bedoeld als outdoor textile art.